2 Ağustos 2011 Salı

20/4 @ Hush Gallery




Antonia Breme - Almanya
Kasia Roswadowska-Myjak - Polonya
Gözde Kırcıoğlu - Türkiye
Nikola Breme - Almanya
Genç sanatçılar olarak İstanbul'da geçirdikleri 20 günün izlenimlerini, Hush Gallery'deki çalışmalarında yansıtıyor. Bu 20 günlük çalışmanın sonucunda ortaya çıkan sergi, belli bir mekanda, kısıtlı bir zaman diliminde bağlarından kopuk kalmanın ne demek olduğunu anlamak peşinde. Dışarıdan bakma fikrinin görsel bir mevcudiyete dönüşmesi, yeniden kök salmak eylemine tanınan bir alan.

Kısaca “20/4″ olarak adlandırılan sergi için dört genç sanatçı yirmi gün boyunca İstanbul’a dair izlenimlerini toplayacak ve onları sanat yapıtlarına aktaracaklar. Mekana özgü işleri seyahat temasını, kökleri olmayan ve içinde bulunduğu yere ait olmasa da bir şekilde onunla bağlantılı olan kişi olarak gezginin konumunu ele alacak. Sanatçılar ve şehir arasındaki yaratıcı diyaloğun sonucundan bir enstalasyon ve çeşitli resimler ortaya çıkacak.

Açılış: 20 Ağustos Cumartesi, 19:00

Açılış Partisi: Açılış, Okan Dirim DJ setiyle 22:00'den sonra devam edecek

Ziyaret saatleri: Haftanın her günü 11:00 - 22:00

Daha fazla bilgi için: info@hushgallery.org


[EN]

Antonia Breme - Germany
Kasia Roswadowska-Myjak - Poland
Gözde Kırcıoğlu - Turkey
Nikola Breme - Germany
are young artists, intermingling their 20 days of intensive work in the Hush Gallery, with their personal experiences of the city. The outcome is the group show dealing with what it means to be placed in a setting, where your roots are missing for a period of time. To bring the notion of seeing from an outside perspective to presence. To ground, to give it a space.

For the exhibition titled simply as “20/4″ these four young artists will collect their own impressions of Istanbul for twenty days and transfer them into artworks. Their site-specific works will be dealing with the theme of traveling, the position of a traveller as someone rootless, who does not belong to the place yet feels connected to it somehow. The creative dialogue between the artists and the city will result in an installation and paintings.


Openning: 20 August Saturday, 19:00

Visiting hours: Every Day 11:00 - 22:00 hrs

For further info: info@hushgallery.org